Faiga o le la

Saina photovoltaic alamanuia e matua malosi,

I le tele, o le International Energy Agency (IEA) na faʻasalalau muamua le "Lipoti Faʻapitoa i Photovoltaic Global Supply Chain", lea e faʻaalia ai talu mai le 2011, ua faʻaalu e Saina le sili atu i le 50 piliona US tala e faʻalautele ai le gaosiga gafatia o masini photovoltaic, lea e 10 taimi. o Europa.Ua fausia e Saina le silia ma le 300,000 galuega gaosi oloa;O le gaosiga o le gaosiga o le photovoltaic a Saina o loʻo i ai le itiiti ifo i le 80% o le gaosiga o le lalolagi atoa i soʻotaga uma o gaosiga o paneta sola, mai mea silicon, silicon ingots, wafers i sela ma modules, lea e sili ona maualalo O le maualuga o mea silicon (79.4%), ma le maualuga o le silicon ingot (96.8%).O loʻo valoia atili e le IEA e oʻo atu i le 2025, o le gaosiga o gaosiga a Saina i nisi o fesoʻotaʻiga o le a maua ai le 95% pe sili atu.

1

Leitioa o le IEA o le a faʻaogaina le "pulea" e faʻamatala ai le tulaga o le pisinisi photovoltaic a Saina, ma e oʻo lava i le fai mai o loʻo i ai se faʻalavelave faʻafuaseʻi i le lalolagi o le sapalai photovoltaic filifili. e mana'omia e malo ona fa'atalanoaina.” Afai e te va'ava'ai lelei i ai, e sili atu le manaia o se fa'amatalaga i le "New York Times" o lo'o ta'ua le pisinisi photovoltaic a Saina o se fa'amata'u tele.O le "aʻoaʻoga taufaʻamataʻu" mulimuli atonu o le 5G.

2

Ae e le na o le pau lea o le so'otaga i le PV value chain o lo'o pulea e kamupani Saina.O lenei tusiga o loʻo taulaʻi atu i se isi masini e le lauiloa, ae tutusa le taua i faiga faʻavae eletise photovoltaic-le photovoltaic inverter.

Inverter, le fatu ma le fai'ai o photovoltaics

O le photovoltaic inverter e mafai ona fa'aliliuina le sa'o o lo'o fa'atupuina e le solar cell module i le fa'aogaina o le taimi nei ma fetu'una'i taimi ma mafai ona fa'aoga mo le gaosiga ma le ola.O le inverter e nafa foʻi ma le faʻateleina o le malosi o le gaosiga o le photovoltaic panels ma tuʻuina atu le puipuiga o faʻaletonu, e aofia ai ae le faʻatapulaʻaina i le faʻaogaina otometi ma le tapunia o galuega, le maualuga o le mana o le siakiina o galuega, se faasologa o galuega e manaʻomia e fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga, ma isi. .

I se isi faaupuga, o le galuega autu a le photovoltaic inverter e mafai foi ona aoteleina e pei o le siakiina o le maualuga o le malosiaga o le photovoltaic module array, ma le fafagaina o lona malosi i totonu o le laina ma le itiiti ifo o le liua o le liua ma le mana sili ona lelei.A aunoa ma le "loto ma le faiʻai" o lenei faiga photovoltaic, o le eletise e gaosia e sela o loʻo iai nei o le a le mafai ona maua e tagata.

Mai le vaaiga o le tulaga o le filifili alamanuia, o le inverter o loʻo i lalo ifo o le alamanuia photovoltaic, ma e ulu atu i le sootaga i le faagasologa o le fausiaina o le gaosiga o le eletise (tusa lava pe o le a le ituaiga).

3

Mai le tau o manatu, o le vaega o photovoltaic inverters i le tau e le maualuga.E masani lava, o le fa'asoaina o faiga photovoltaic e sili atu le maualuga nai lo le tele o fale eletise.

4

O loʻo i ai i le taimi nei photovoltaic inverters o loʻo i ai le tele o auala faʻavasegaina, e sili atu ona masani ma faigofie ona malamalama, ma e iloga i ituaiga oloa.E masani ona fa ituaiga: centralized, manoa, tufatufaina ma micro inverters.Faatasi ai ma i latou, o le micro-inverter e matua ese lava mai isi masini e tolu, ma e mafai ona faʻaaogaina i totonu o faiga faʻavae eletise laiti, e pei o photovoltaics fale, ma e le talafeagai mo faiga tetele.

5

Mai le va'aiga o sea maketi, o manoa inverters ua ave se tulaga sili ona iloga, fa'atotonugalemu inverters tulaga lua ma se va tele, ma isi ituaiga e fa'atatau mo le itiiti lava.E tusa ai ma faʻamatalaga na tuʻuina mai e le CPIA, o le manoa inverters e tusa ma le 69.6%, faʻapipiʻi totonugalemu mo le 27.7%, faʻasalalau faʻasalalau o loʻo i ai se sea maketi e uiga i le 2.7%, ma micro inverters e le o vaʻaia.fuainumera.

7

O le mafua'aga o lo'o i ai nei le tele o mea fa'aliliu fa'atauva'a o le ituaiga manoa e faapea: o le laina eletise galue e lautele ma le malosi o le gaosiga o le eletise e malosi i le malamalama maualalo;o se tasi inverter pulea nai vaega maa, e masani lava na o le sefulu, lea e sili atu nai lo le inverter centralized O le numera o le faitau afe o generators, o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i luga o le aofaʻi o le gaosiga o le eletise e matua maualalo lava;o tau faʻagaioiga ma le tausiga e maualalo, o le faʻamaonia o mea sese e faigofie tele, ma pe a tupu se faʻaletonu, e puupuu le taimi o faʻafitauli, ma o le toilalo ma le tausiga e mafua ai ona faʻaitiitia le gau.

Ae ui i lea, e manaʻomia le faʻamamafaina e faʻaopopo i le tele o le eletise, o le photovoltaic alamanuia o loʻo i ai foi le tele o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapitoa, ma e tele ituaiga o photovoltaics tufatufaina, e pei o photovoltaics fale, fale gaosi fale gaosi oloa, fale maualuluga fale photovoltaic. puipui puipui, ma isi mea faapena.Mo ia nofoaga e gaosia ai le eletise, o loʻo iai foʻi fuafuaga tutusa a le setete.Mo se faʻataʻitaʻiga, i le Fuafuaga Faʻatinoga mo le Carbon Peaking i le Urban and Rural Construction na tuʻuina atu e le Matagaluega o Fale ma Atinaʻe Tau-Talaga i tua ma le National Development and Reform Commission ia Iulai, o loʻo taʻua ai e oʻo atu i le 2025, fale fou a le malo, O le taualuga. photovoltaic fua faatatau o le falegaosimea fou fausia o le a oo atu i le 50%.O faʻataʻitaʻiga faʻaoga eseese e iai manaʻoga eseese mo photovoltaic inverters, ma faʻatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o le alamanuia photovoltaic, o le aʻafiaga o faʻamatalaga faʻatekonolosi i luga o le alamanuia e le mafai ona le amanaiaina, e le mautinoa ai le fausaga maketi o photovoltaic inverters.

E tusa ai ma le tele o maketi, e tatau ona taʻua talu ai e sili atu ma le tasi kamupani taʻutaʻua i le alamanuia inverter e leʻi lisiina, o le le atoatoa o faʻamatalaga faʻamatalaga na mafua ai ni faʻafitauli faʻafuainumera, e mafua ai ni eseesega i faʻamatalaga na tuʻuina atu e faʻalapotopotoga eseese ona o le a'afiaga o le fa'ata'atia.

Mai le vaaiga o le tele o maketi, e tusa ai ma fuainumera o uta: IHS Markit's PV inverter uta i le 2021 e tusa ma le 218GW, o le siʻitia i lea tausaga ma lea tausaga e tusa ma le 27%;O faʻamaumauga a Wood Mackenzie e sili atu nai lo le 225GW, Faʻateleina le tausaga i le tausaga o le 22%.

O le mafua'aga ua tele ai le fa'atauva a le alamanuia inverter photovoltaic o lo'o i ai nei e mafua ona o le tele o tau fa'amanuiaga e maua mai i le mautu o le fa'atonutonuina o tau o pisinisi i totonu o le atunu'u.I lenei laʻasaga, toetoe lava o ituaiga uma o faʻaliliuga i Saina o loʻo i ai se tau faʻamaonia manino, ma o le tau i le watt e naʻo le 50% poʻo le 20% o le tau mai fafo.

 

8

Fa'aitiitiga o tau ma fa'atuputeleina lelei o le fa'atonuga lea o le fa'atonuga

I lenei laʻasaga, ua faʻatūina e le au faʻanofo photovoltaic se avanoa faʻatauvaʻa, ae o le mea moni e le o lona uiga e leai se avanoa e toe faʻaleleia atili ai le pisinisi.O auala autu e faʻaitiitia ai tau mo le lumanaʻi photovoltaic inverters o le a taulaʻi i ni vaega se tolu: localization o vaega autu, faʻaleleia le malosi o le malosi ma le faʻafouina tekonolosi.

9

I le tulaga o le tau fausaga, o mea tuusao o photovoltaic inverters o loʻo faʻatatau mo se maualuga maualuga, sili atu i le 80%, lea e mafai ona vaevaeina i ni vaega se fa: eletise eletise (tele IGBTs), vaega faʻainisinia (vaega palasitika, paʻu paʻu, radiators, Vaega u'amea pepa, ma isi), mea fesoasoani (mea faʻapipiʻi, mea faʻapipiʻi, ma isi), ma isi mea faʻaeletoroni (capacitors, inductors, integrated circuits, etc.).O le tau lautele o mea e faʻaaogaina i photovoltaic inverters e matua aʻafia lava i luga o mea mataʻutia, e le maualuga le faigata o le gaosiga, ua lava le tauvaga maketi, e faigata le faʻaititia o tau, ma e faʻatapulaʻaina le avanoa e fefaʻatauaʻi ai, e le mafai ona maua ai le tele. fesoasoani mo le fa'aititia atili o tau o inverters .

Ae o masini semiconductor e ese.E 10% i le 20% o le tau ole inverter.O latou o vaega autu e iloa ai le DC-AC inverter galuega a le inverter, ma fuafua tonu le lelei o le liua o meafaigaluega.Ae ui i lea, ona o le maualuga o pa puipui o pisinisi a IGBT, o le maualuga o le localization i lenei laasaga e le maualuga.

O le mea lea e sili atu ai le malosi o le tau o le eletise nai lo isi masini.O le le lava foi o le semiconductor i le lalolagi atoa ma le siʻitia o tau talu mai le 2021 lea na mafua ai le mamafa o le tupe maua a tagata fesuiaʻi, ma le tele o tupe mama o oloa na faʻaitiitia.Faatasi ai ma le televave o le atinaʻeina o semiconductor i totonu o le atunuʻu, o loʻo faʻamoemoeina le faʻaogaina e le alamanuia inverter le suiga faʻapitonuʻu o IGBT i le lumanaʻi ma ausia le faʻaititia o tau atoa.

O le faʻateleina o le malosi malosi e faʻatatau i le atinaʻeina o oloa e maualuga atu le malosi i lalo o le mamafa tutusa, poʻo oloa mama i lalo o le malosi lava e tasi, ma faʻafefe ai tau faʻamautu o vaega faʻavae / mea faʻapipiʻi ma ausia taunuuga faʻaititia o tau.Mai le va'aiga o fa'amaufa'ailoga oloa, o lo'o fa'aleleia pea lava pea e le au fa'aliliuga eseese o lo'o i ai nei le malosi fa'atatau ma le malosi o le malosi.

10

Ole fa'atekonolosi fa'atekonolosi e fai si sa'o.E mafai e le alamanuia inverter ona ausia le puleaina o tau ma tatala atili ai tupe mama e ala i le faʻaleleia atili o le mamanu o oloa, faʻaitiitia mea, faʻaleleia faiga gaosiga, ma fesuiaʻi i masini sili atu ona lelei.

Le isi lalolagi, le teuina o le malosi?

I le faaopoopo atu i photovoltaics, o le isi itu maketi o le alamanuia inverter o loʻo i ai nei o le faʻaputuina tutusa vevela vevela.

Photovoltaic power generation, aemaise lava tufatufaina photovoltaic system, ei ai le faʻalavelave faʻanatura ma le faʻafefe.Fa'afeso'ota'i i faiga fa'aputuga malosi e maua ai le fa'aauau ma mautu le sapalai o le paoa ose fa'amatalaga lauiloa lautele.

Ina ia mafai ona faʻamalieina manaʻoga o le eletise fou, o le Power Conversion System (PCS; o nisi taimi e taʻua o le eletise teuina inverter mo le faigofie o le malamalama) na oʻo mai.O le PCS ose faiga fa'aeletise lea e fa'afeso'ota'i ai le ma'a ma le fa'asologa o le eletise e iloa ai le liua fa'alua ole malosi eletise.E le gata e mafai ona liua le alternating current i le saʻo saʻo e faʻapipiʻi ai le maa i le taimi o le uta, ae faʻafeiloaʻi foi le saʻo o loʻo i totonu o le teuina o le maa i le isi taimi i le taimi o le uta maualuga ma faʻafesoʻotaʻi i le faasologa..

11

Ae ui i lea, ona o le tele o galuega faʻalavelave, o le eletise eletise e maualuga atu le faʻatinoga o manaʻoga mo le faʻaogaina o le malosi, e mafua ai le faʻateleina o le numera o vaega faʻaaogaina, lea e mafai ona toeitiiti faaluaina le faʻaogaina o photovoltaic masani.I le taimi lava e tasi, o galuega faʻalavelave e aumaia ai foʻi pa puipui faʻapitoa maualuga.

E tutusa lelei, e ui lava e le tele tele le fua faʻatatau, o le eletise teuina inverter ua uma ona faʻaalia le lelei o tupe mama, ma o le tupe mama faʻasili e sili atu le lelei nai lo le photovoltaic inverter.

A fua i le tulaga o loʻo i ai nei le alamanuia, o le maketi i fafo e teu ai le malosi na amata muamua, ma o le manaʻoga e malosi atu nai lo Saina.E le'i fa'atūina e kamupani fa'apitonu'u se fa'atauga fa'atauta'i tutusa ma vaega o maa ma fa'aliliuga i totonu o le alamanuia.Ae ui i lea, o le maketi maketi o le teuina o le malosi inverters i lenei laasaga e le tele, ma o loʻo i ai se va tele ma photovoltaic inverters.E leai se eseesega manino i le faʻatauvaʻa i le va o kamupani i totonu ma fafo, e masani lava o le taunuuga o filifiliga pisinisi.

Mo atinaʻe, e ui lava o loʻo i ai ni faʻalavelave faʻapitoa, o le tekonolosi o le faʻaogaina o le eletise ma le photovoltaic inverters e tutusa lava le amataga, ma e le faigata tele mo pisinisi ona suia.Ma i totonu o le maketi i totonu o le atunuʻu, faʻamalosia e le alamanuia ma faiga faʻavae, o le alamanuia teuina o le malosi ua ulufale atu i se vaitaimi o le televave o atinaʻe, faʻatasi ai ma le tele o le tuputupu aʻe o maketi ma le mautinoa o pisinisi, o se faʻataʻitaʻiga manino o le atinaʻeina o pisinisi mo kamupani inverter.

O le mea moni, o le tele o kamupani ua faʻamanuiaina mai faʻamoemoega lelei o le alamanuia e teu ai le malosi.Faʻamasino mai le faʻatinoga i le 2021, o le tele o kamupani e teu ai le malosi ua faʻaalia le tuputupu aʻe malosi.E ui lava o lenei tuputupu aʻe o loʻo i ai se sootaga faʻapitoa ma le maualalo maualalo, ua lava lea e faʻamaonia ai o le atinaʻeina o le gaosiga o masini e faʻaogaina ai le malosi o loʻo i ai le mautinoa malosi, ma e leai se masalosalo o loʻo i ai se pisinisi lelei ma le tuputupu aʻe.

企业微信截图_1658821119327 - 副本

O le auala fa'aitiitiga tau i le lumana'i o le fa'aputuina o le malosi o lo'o manino fo'i, e le'o matua'i ese'ese mai photovoltaic inverters.E taulaʻi i le faʻaitiitia o le tau o vaega, aemaise lava le faʻaogaina o le sui o le eletise eletise.Talu ai o le numera o vaega e fa'aaogaina e sili atu ona tele, gaosia i totonu o le atunu'u O le fa'aitiitia o le tau o lo'o aumai e le suitulaga e mafai ona fa'alautele atili.

sola 太阳能 (3)

Afai o kamupani inverter faatelevaveina le atinaʻeina o oloa faʻaliliuga e teu ai le malosi, faʻalagolago i le televave o le atinaʻeina o le alamanuia e teu ai le malosi ma le faʻamautuina o tulaga faʻatauvaʻa o fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga, e iai mafuaʻaga uma e talitonu ai o loʻo i ai i le alamanuia i le lotoifale avanoa uma e faʻalagolago ai i Saina. O le lelei o le gaosiga, o le toe gaosia o le tamaoaiga o le photovoltaic alamanuia i le tau o le teuina o le malosi, ma le manuia faapisinisi o pisinisi i totonu o le atunuu o ni taunuuga masani foi.


Taimi meli: Au-02-2022

Tuu lau Feau